Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση 2 - 20/10/2020

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά από εντολή του Υπουργείου Υγείας προς τις Υγειονομικές Μονάδες για το επόμενο διάστημα και μέχρι νεωτέρας, τα τακτικά χειρουργεία μειώνονται κατά 80% εξαιρουμένων των έκτακτων και επειγόντων χειρουργικών επεμβάσεων καθώς και των μαιευτικών περιστατικών.
Σε ότι αφορά στο θεραπευτικό πρόγραμμα ασθενών με χρόνια προβλήματα π.χ. χημειοθεραπείες, εγχύσεις φαρμάκων, συνεδρίες στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, θα πραγματοποιείται κανονικά, λαμβάνοντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.
Όσο αφορά τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία μειώνονται κατά 70% από τα προγραμματισμένα ραντεβού.
Προτεραιότητα στον προγραμματισμό των ραντεβού θα δίνεται στις περιπτώσεις μετεγχειρητικής παρακολούθησης ασθενών καθώς και ασθενών με χρόνια νοσήματα.
Παραμένει σε ισχύ η αναστολή του επισκεπτηρίου ενώ θα υπάρχει εξαίρεση σε περιπτώσεις που ο ασθενής βρίσκεται σε κατάσταση απειλητική για τη ζωή του και υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
• Η άδεια θα αφορά ένα άτομο ανά ασθενή
• Ο επισκέπτης δεν πρέπει να έχει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού (βήχας, πυρετός, δύσπνοια)
• Ο επισκέπτης να εφαρμόζει όλους τους κανόνες ατομικής προστασίας και υγιεινής (υγιεινή χεριών, μάσκα προσώπου, τήρηση αποστάσεων)
Θα θέλαμε να σας εφιστήσουμε την προσοχή ότι όλα αυτά τα απαραίτητα μέτρα λαμβάνονται προληπτικά για το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου και παρακαλούμε για την τήρησή τους.

 

Ο Διοικητής

Νικόλαος Α. Στεφανής

Ανακοίνωση 20/11/2020

Το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου ενισχύθηκε για τριάντα (30) μέρες με έμπειρη Παιδίατρο η οποία θα ενισχύσει την Παιδιατρική Κλινική και θα βοηθήσει να καλυφθούν τρέχουσες ανάγκες.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ιατρό, η οποία δήλωσε εθελοντικά να έρθει στο νησί μας και να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της.
Τέλος σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώνονται, εντός των επόμενων ημερών, οι διαδικασίες για την πρόσληψη της μόνιμης Παιδιάτρου .
Συνεχίζουμε να διεκδικούμε, έτσι ώστε οι πολίτες να έχουν τις υπηρεσίες που τους αρμόζουν.

Ο Διοικητής

Νικόλαος Α. Στεφανής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 09/11/2020

Το νησί μας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω σεισμού και πανδημίας.
Γνωρίζουμε και κατανοούμε ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές οι προσωπικές επαφές αλλά και οι μετακινήσεις προς το νησί είναι δύσκολο να περιοριστούν.
Όμως θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι η Σάμος μπορεί να έχει εξαιρεθεί από το SMS μετακίνησης, παρόλα αυτά, τα μέτρα θα πρέπει να είναι αυστηρά, δηλαδή καθολική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, μέτρα ατομικής υγιεινής, αποστάσεις.
Αυστηρό πλαίσιο στις μετακινήσεις προς το νησί με πρόταση σε όσους είναι αναγκασμένοι να ταξιδέψουν προς το νησί της Σάμου να αυτοπεριορίζονται για λίγες ημέρες προκειμένου να περιοριστεί η τυχόν διασπορά του ιού στο νησί μας.
Ιδιαίτερα δε άτομα που τυχόν τίθενται σε καραντίνα θα πρέπει να εφαρμόζουν τις οδηγίες των ειδικών και να παραμένουν σε αυτοπεριορισμό για όσο διάστημα τους έχει συσταθεί.
Η αλληλεγγύη, η αυστηρή τήρηση των κανονισμών και η συνεργασία θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε.

Ο Διοικητής

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α.ΣΤΕΦΑΝΗΣ

 

Η Πρόεδρος 
Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΕΛΩΝΗ 

Ανακοίνωση 13/11/2020

Το Γ.Ν. Σάμου θα προκηρύξει θέσεις επικουρικών ψυχιάτρων και παιδοψυχιάτρου για το Κ.Ψ.Υ Σάμου διάρκειας ενός έτους. Όσοι ενδιαφέρονται, καλούνται να απευθυνθούν στην 2η ΥΠΕ, υποβάλλοντας αίτηση μέχρι και την Τρίτη 17/11/2020.
Σημειώνεται ότι:
• Στο Κ.Ψ.Υ. Σάμου υπηρετούν ήδη δύο μόνιμοι ψυχίατροι. Οι οργανικές θέσεις είναι 4 ψυχίατροι και 2 παιδοψυχίατροι. Συνεπώς υπάρχει προοπτική αφενός ανανέωσης της θητείας των επικουρικών ιατρών για άλλα 2 έτη, αφετέρου της υποβολής αίτησης για κατάληψη μόνιμης οργανικής θέσης, όταν αυτή προκηρυχθεί (με πλεονέκτημα τη μοριοδότηση της θητείας ως επικουρικός ιατρός).
• Ως άγονη νησιωτική περιοχή, η προϋπηρεσία του επικουρικού ιατρού υπολογίζεται εις διπλούν.
• Το πλαφόν των εφημεριών (ως Νοσοκομείο Γ΄ Ζώνης) είναι αυξημένο.
• Από το 2021 θα δοθεί και η δυνατότητα στέγασης ιατρών σε κτίριο ιδιοκτησίας του Γ.Ν. Σάμου.
• Η κανονική άδεια των ιατρών είναι προσαυξημένη κατά 4 ημέρες/έτος λόγω παραμεθόριας περιοχής.
• Ο/Η σύζυγος του επικουρικού ιατρού της περιοχής μας δικαιούται, κατά παρέκκλιση του καταλόγου, να τοποθετεί κατά προτεραιότητα σε θέση επικουρικού ιατρού της ειδικότητάς του/της.
• Τακτικός υπάλληλος και υπάλληλος Ι.Δ.Α.Χ. δημοσίων υπηρεσιών και Ν.Π.Δ.Δ., που κατέχει οργανική ή προσωποπαγή θέση και είναι σύζυγος επικουρικού ιατρού που θα τοποθετηθεί στην περιοχή μας, επιτρέπεται να αποσπάται, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων και κατά προτεραιότητα σε υπηρεσία του στενού δημόσιου τομέα και σε περίπτωση έλλειψης υπηρεσιακών αναγκών σε υπηρεσία του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στην περιοχή όπου υπηρετεί ο/η σύζυγός του.

Ο Διοικητής

Νικόλαος Α. Στεφανής

Ανακοίνωση 6/11/2020

Τη Σάμο θα επισκεφτεί η Υφυπουργός Υγείας με αρμοδιότητες την ψυχική υγεία και τις εξαρτήσεις, κα Ζωή Ράπτη, το Σάββατο 07/11/2020 και την Κυριακή 08/11/2020.
Την Υφυπουργό θα συνοδεύει ομάδα Ψυχιάτρων με επικεφαλή τον Καθηγητή Ψυχιατρικής Παίδων και Εφήβων της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Αργύριο Στριγγάρη.

 

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α.ΣΤΕΦΑΝΗΣ