Ανακοινώσεις

ANAKOINΩΣΗ 15-06-2020 ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

Ενημερώνουμε τους κατοίκους του νησιού μας ότι το επισκεπτήριο για τους ασθενείς του Νοσοκομείου μας από αύριο 16-06-2020, θα πραγματοποιείται αυστηρά από 19.00 έως 20.00μμ καθημερινά και θα επιτρέπεται ένας επισκέπτης ανά ασθενή από το συγγενικό ή φιλικό του περιβάλλον.

Για τους συνοδούς ασθενών εκεί που κρίνεται αναγκαίο αυτό θα γίνεται εφόσον έχει δοθεί κάρτα εισόδου από το θεράποντα ιατρό, που θα αναγράφεται τόσο το όνομα του ασθενούς όσο και του συνοδού.

Ο συνοδός κατά τη διάρκεια όλης της νοσηλείας θα είναι το ίδιο πρόσωπο.

Όσοι προσέρχονται στο Νοσοκομείο θα πρέπει να τηρούν όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας και να διαθέτουν μάσκα προστασίας. Επισημαίνουμε ότι σε μη τήρηση των ανωτέρω οδηγιών θα επανέλθουμε όπως και στο προηγούμενο διάστημα χωρίς επισκεπτήριο και χωρίς συνοδούς.

 

Ο Διοικητής

Νικόλαος Α. Στεφανής

ANAKOINΩΣΗ 15-06-2020 ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΓΝ ΣΑΜΟΥ

Ενημερώνουμε τους κατοίκους του νησιού μας ότι από το Σάββατο 13-06-2020 και έως 19-06-2020 μετακινήθηκε στη Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου μας μια (1) Παιδίατρος.

Ταυτόχρονα παρόλο τις αντιδράσεις μετακινήθηκε από το ΓΝ –ΚΥ Ικαρίας και άλλος Παιδίατρος που ανέλαβε υπηρεσία από 14-06-2020 έως 25-06-2020.

Με τη προσωρινή προσθήκη των δυο (2) ιατρών, η Παιδιατρική και Μαιευτική Κλινική συνεχίζουν τη λειτουργία τους.

Η λύση είναι προσωρινή και δεν λύνει χρόνια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και έχουν φθάσει στα όρια εργαζομένους του Νοσοκομείου μας. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε προκηρύσσοντας και τις τρεις (3) θέσεις των μονίμων ιατρών.

 

Ο Διοικητής

Νικόλαος Α. Στεφανής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΝ ΚΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους κατοίκους του Νομού Σάμου ότι με το 8817/09-06-2020 εξαιρετικά επείγον έγγραφό μας, ζητήθηκε από τη 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, η ενίσχυση του Νοσοκομείου μας με Παιδίατρο από 10-06-2020 έως 19-06-2020, λόγω αναρρωτικής άδειας που έλαβε η μοναδική Παιδίατρος που υπηρετεί στο Νοσοκομείο, και η οποία καλύπτει τη θέση αυτή από το Δεκέμβριο του 2018 έως και σήμερα μόνη της. Έχουν προκηρυχθεί θέσεις τόσο για μόνιμο όσο και για επικουρικό ιατρικό προσωπικό ειδικότητας Παιδιατρικής χωρίς να υπάρχει αντίστοιχο ενδιαφέρον από ιατρό. Δυστυχώς ενώ υπήρξε μετακίνηση παιδίατρου από το ΓΝ- ΚΥ Ικαρίας από σήμερα 13-06-2020 έως και 25-06-2020 αυτό δεν κατέστη δυνατόν διότι συνδικαλιστικοί φορείς της Ικαρίας δεν επέτρεψαν την επιβίβαση του Παιδιάτρου στο πλοίο της γραμμής .

Στο ΓΝ -ΚΥ Ικαρίας υπηρετούν αυτή τη χρονική στιγμή δυο Παιδίατροι και ο ένας που θα έρχονταν στο νησί μας θα έλυνε το πρόβλημα προσωρινά για δώδεκα μόνο ημέρες και δεν θα δημιουργούνταν προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου Ικαρίας. Η κάλυψη Παιδιάτρου στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου έχει πλέον καταντήσει να συζητιέται παντού. Είναι κάτι που μπορεί να το λύσουμε προσωρινά μόνοι μας έστω και για λίγο. Δεν είναι δυνατόν να φθάνουμε στα άκρα.

Κάνουμε έκκληση να μην δημιουργούνται προβλήματα και εντάσεις εκεί που ζητείται προσωρινή λύση έτσι ώστε να λειτουργήσουν ομαλά και εύρυθμα τα τμήματα της Παιδιατρικής και Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας. Δεν θα σταματήσουμε να επιζητούμε οριστική λύση του προβλήματος ώστε στο μέλλον να μη ξαναδημιουργηθούν τέτοιου είδους καταστάσεις.

 

Ο Διοικητής

Νικόλαος Α. Στεφανής

Ανακοίνωση 1/6/2020 - Ευχαριστήριο για δωρεές

H Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου ¨Άγιος Παντελεήμων¨ με την παρούσα ανακοίνωση θα ήθελε να εκφράσει τις ειλικρινείς ευχαριστίες της στους κάτωθι για την ευγενική δωρεά τους στο Ίδρυμά μας:

- Δωρεά της εταιρείας Samos Express Αφοί Ν.Καραγιάννη ΕΠΕ σε μεταφορά εξοπλισμού στο ΓΝ Σάμου.

-Δωρεά της εταιρείας LARUS PIREUS PH- κ.Κονδύλη Αλέξιο ιατρικού εξοπλισμού στη Παιδιατρική Κλινική στο ΓΝ Σάμου.

-Δωρεά της εταιρείας Μεταφορική Σάμου Καραγιάννη ΙΚΕ-Nestoras Trans σε μεταφορά εξοπλισμού στο ΓΝ Σάμου. Η προσφορά σας είναι για εμάς ανεκτίμητης αξίας

 

Ο Διοικητής

Νικόλαος Α. Στεφανής